Interessen for små oppstarter fra Trondheimsregionen var stor, da etablerte virksomheter møtte oppstarter på MeetCorporates i Trondheim.

Selskapene kom med tilbakemeldinger om at de både hadde hatt interessante møter der de opplevde at de kunne starte samtaler for samarbeid, men også at de fikk noen tankevekkere gjennom dagen, sier Haakon Skar, daglig leder i NTNU Accel.

Smart å følge med på oppstartene

NTNU Accel arrangerte i går MeetCorporates i Trondheim. Virksomheter som DNB, ABB, ATEA, Kantega, Siemens, Sparebank 1 SMN, NTE, Telenor og TrønderEnergi var invitert. I løpet av tre timer ble det arrangert 70 møter mellom etablerte bedrifter og 25 oppstarter.

Små oppstarter har behov for pilotkunder. Krevende kunder gir en ærlig og konstruktiv tilbakemelding til oppstartene, sier Haakon.

Han mener det er klokt av etablerte selskaper å følge med på oppstartarenaen. Ikke bare for å initiere samarbeid, men også for å få noen tankevekkere.

En oppstart finner suksessoppskriften mens de store etablerte selskapene fremdeles sitter i styrerommet og undrer seg over hvorfor salget svikter. Oppstartene har ingenting å forsvare. De kan utfordre, og de kan hjelpe gjennom effektivisering, digitalisering og spotting av trender.

NTNU Accel håper også på at dagen kan gi god trening i å initiere kontakt med industrien, og ser frem til å høre om oppfølgingsmøtene som kommer som et resultat av gårsdagens møter.